Saturday, December 24, 2011

smile always ^__^

assalamualaikum..
hye hye hye sume..kte bjmpe ag...hehehe..sejak 2menjak ni rjin plak aku m'update blg kn...hahaha..
alaa bkn ape esok mlm nk gerak blek Penang..sob3 :(((((
xle nk mengadap bnde ni da, xle ber fb da, xle nk ber chatting da..huhu
klu blh pn jrg laaaa sgt3...
almaklum laaa time ni jela free..nti sibuk ngn study jelaaa...
alahai mlsnyeee da blek Penang...bru cti sebulan da mls kn...ikhlaskan lahh ati ku ini ya Allah...
truskn perjuangan dlm mencari ilmu..go chayok2 !
ok da2 stop bkn nk cte sal Penang k...hehehe

kowang tau x bpe byk kali kita SENYUM dlm sehari..klu iktkn xtkira kot..hehehe
agk2 kn kowang SENYUM secara tiba2 x baca entry ni ?? Ingat owg gila ke ape SENYUM tiba2..hehe

bila masa kita akan SENYUM tanpa kita sedari ??
mmg byk perkara y blh kita SENYUM tanpa kita sedari kn..klu nk senaraikan mmg byk kot..huhu
nk tau x SENYUM pn ade kuasa tau...ngn SENYUMAN laa mampu menundukkan ego y sdg mengeledak bila owg 2 sdg sgt3 marah..pengalaman mengajar kita cara utk berkomunikasi dgn betul...

u know why ??
SMILE will certainly make others happy..SMILE will make your face turn brighter..SMILE will make your soul cleaner..and SMILE will make you lovely by end of the day  ^__^

soo SMILE..SMILE.. and SMILE..
SENYUM itu sedekah..SENYUM itu ramah...SENYUM itu mesra...SENYUM itu manis...SENYUM itu anugerah...SENYUM itu penenang jiwa...SENYUM itu indah...so SENYUMLAHHHH selalu dengan ikhlas...xrugi pn kn...mcm sy...hehehe  ^__^

SMILE ALWAYS..





oklaaa smpai cni dlu...
thanks coz reading...muaahhhhhh
PEACE ^_*


here my story ^_^

Friday, December 23, 2011

trip to Indonesia PART 2

assalamualaikum sume...
have a nice day n salam jumaat..
how today ?? sume nye ok ?? any problem ?? cool2..life ni x lari dri mslh, right ?? so chilL dear...huhu..
hadapi mslh dgn SENYUMAN ^_^

oklaaa to be continue da next part k...
haaa ape ag lau cte psl TRIP TO INDONESIA wif my family.. ^_*

pd 13 DEC 2011 (dua hari sblm pulang ke tanah air aku..huhu)
- perjalanan dari BANGKINANG - PEKAN BARU.. (lbh kurang 2jam)
- DESTINATION >> LABERSA WATER PARK..
kami seramai 3 FAMILY (2 kereta)

mulenye plan nk g pantai at PADANG, tp disbbkn kekangan y xdpt di elakkan akhirnye kami wt keputusan hnya pergi ke WATER PARK...alaaa kt Malaysia pn ade kot..tp xplaaa nk tgk gk tmpt nye mcm mne kn...menarik or x..


haaa now kami da smpai PEKAN BARU...huhu
tp sblm 2 singgah bli makanan dlu...masing2 da kelaparan...hehehe..
opsss sempat ag snap pic...






ok..da siap2 bli makanan kami bergerak ke LABERSA WATER PARK...
alhamdulilah selamat smpai.. ^_^







ape lg y dibincang 2 ea...hehe...da smpai kami trus msuk ke dlm n make a payment
klu kowang nk tau cntek jugak taw tmpt nye...xcye jom tgk pic di bwh...lalalala











LABERSA WATER PARK...
amcam cntek x tmpt nye.blh la kn...srnok gk kt sne..
msing2 da kepenatan..kami pn bergerak blek...sblm 2 sempat g shopping2...huhu ^_*

oklaaa smpai cni jela story aku...
juz gmbr y byk aku post kn...

ok thanks coz reading...
muaahhhhh... peace !!!


here my story ^_^

Thursday, December 22, 2011

trip to Indonesia PART 1

assalamualaikum sume... 
have a nice day uoll's...lme da x update blog ni...huhuhu
bersawang abis da ni...hehe...
2 mkne nye tuan blog ni da mls nk update..
tp xpe la tbe2 arini ade mood plak nk melayan blog ku y trsyang ni...cewahhh ❤❤❤

kli ni nk share ckt story mory ckt la ngn uolls..huhu
nk tau ape???bce x tittle kt atas 2 ??
haaa da smggu gk aku blek dri indon..
family n me p holiday at indon pd 7 DEC - 15 DEC 2011...lbh kurang 9 hari la..

da lme kot aku x blek sne...last blek thun 2007..haaaaaa lme kn...lbh kurang 4 thun da x blek sne...
rnduuuu sgt3 family kt sne...sdre mare..cousin...y pling aku rndu my grandmother !!!
RINDU SGT3... ! muahhhhh



oklaaa stop jgn nk emo sgtlaa anis..hehehe...
aku nk cte ckt ni...spe y nk tau sila la bce ag...xnk tau stop xpayah nk bce k nti kowang bosan...huhuhu
almklum laa bkn sume owg suke keturunan indon mcm aku ni...aku tau ade kwn2 y anti indon...kn2 ? ngaku jelaaa...xpla ade aku kesah...aku ngaku aku mmg darah daging keturunan indon...
WHO CARES...HUHUHU...

 # PERJALANAN KAMI #

ok2...firstly pd 7 DEC >> btolak dri uma jam 9.00 a.m (MENTAKAB - KL) 
- destination kami LCCT AIRPORT KUALA LUMPUR...

alhmdulilah kami selamat smpai at LCCT jam 12.30 p.m
- flight kami jam 4.00 p.m (KL - PEKAN BARU)
kami bergambr dlu sementara tgu check in ^_^











finally ! kul 4.00 p.m (waktu indonesia ) smpai juga ke kg halaman ku..opsss blom ag 2....
bergerak dri PEKAN BARU - BANGKINANG 
jam 9.00 p.m alhmdulilah selamat smpai di kg halaman ku...msing2 berpelukan..sob3...sdey2.. :(

oklaaa ke esokan harinya aku ngn family pergi ke kg halaman ayah ku...menjenguk saudara kt sne...
setibanya kami disne bgmbr dlu la...huhu





 




wahhhh da lme x menjenguk ke SUNGAI KAMPAR nie...byk da y berubah...







xbyk sgt gmbr nyeee...hehe..sje nk share ckt..
kowang nk tau x ?? nk la nk la...hehehe...gedik la ko ni...opsss...
klu nk tau la aku n adik2 kt sne sume dmam ooo...(alahai kecohnye...bia la aku nk cte gk..huhu) bwk wabak demam kt sne...bru 2 hari smpai sne, 4 owang adk aku dmam gilir2..huhhh ape la nsb kn..smpai2 je trus dmam...
nk tau ag x ?? hahahah
y truk nye xtau punca...juz MUNTAH2, SAKIT PERUT, CIRIT BIRIT...ksian adik2 aku taw...
so kami xkmne sgt pn...juz pergi uma belah ayah aku je...jenguk saudara kt sne...
sblm pergi sne mcm2 plan kami...nk g pntai la, water park la...
tp..nk wt cmne...tpkse tgu adik2 baek dri dmam...

oklaaa ckupla dlu stkat ni...tgu PART 2 ok kwn2...huhu
ok daa...
thanks coz reading...
muahhhhhh


here my story ^_^

Sunday, November 06, 2011

suka..sayang..cinta

assalamualaikum..
have a nice day to all ^_*

huaaa sdey nye mlm ni nk gerak blek penang da...
skjb sgt cti nye...xpe sba wahai anis,  2mgu ag da startla semester break...
moood raya da abis..n after this welcome back to study..
lpe kan segala bnde y xptt aku pk kn...nyah kau jauh2...
yaaa my target, fokus FINAL EXAMMMM!!!!
no more play2 ea ^_^

haaa tp sblm 2 nk share ckt la..
tbe2 aku ad tbaca 1 article ni..tajuk article 2 'MAKNA CINTA'..hihi
agk jiwang ckt la sejak 2menjak ni..hahaha...asyik nk cri article bab2 cinta je..xtaula npe aku nk tau sgt makna cinta ni...sbb aku pnh fail dlm bcinta kot..n xslh kot nk tau sume 2...2 lumrah idup manusia punya ati n perasaan...x g2??

oklaaa..jom baca sma2 nk n nilai r sndri..
tepuk dada tnya la ati ^__*

Sayang, cinta, kasih, suka atau obsess kepada seseorang adalah elemen y tertera dlm dunia perkasihan..anugerah cinta adalah nilai y tdk t’hitung kerana di dlmnya t’kandung pelbagai pkara y memungkinkan kita btemu dgn pelbagai rencah dan ranjau berbisa sblm akhirnya menemukan  cinta sejati..

Mgkn perasaan sedemikian pnh ata sudah kita lalui ttpi bg y baru ptama kali bedpan dgn perasaan dianggap aneh itu, ia mgkn 1 pengalaman sukar ditafsrkan..

SUKA adalah saat dia menangis, kau akan bkata “Sudahlah, jgn menangis.”

SAYANG adalah saat dia menangis, dan kau akan menangis bsmanya.

CINTA adalah saat dia menangis dan kau akan membiarkannya menangis di pangkuanmu smbil bkata “Mari kita selesaikan mslh ini bsma2.”

SUKA adalah saat kau melihatnya kau akan bkata “Ia sgt tampan dan menawan.”

SAYANG adalah saat kau melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.

CINTA adalah saat kau melihatnya kau akan bkata “Buatku dia adalah anugerah terindah y pnh Tuhan berikan pdku.”

Di saat orang y kamu SUKA menyakitimu, kau akan mrh dan tdk mahu berbicara dgnmu.

Di saat orang y kau SAYANG menyakitimu, engkau akan menangis utknya.

Di saat orang y kau CINTAI menyakitimu, kau akan bkta “Tak mengapa, dia hnya xtahu apa y dia lakukan.”

Di saat kau SUKA pdnya, kau akan ‘memaksanya’ utk menyukaimu.

Di saat  kau SAYANG pdnya, kau akan membiarkannya memilih.

Di saat kau CINTA pdnya, kau akan slalu menantinya dgn setia dan tulus.

SUKA adalah kau akan menemaninya apabila itu menguntungkan.

SAYANG adalah kau akan menemaninya di saat dia memerlukan.

SUKA adalah hal y menuntut.. SAYANG adalah hal memberi dan menerima

CINTA adalah hal y mberi dengan rela.



so...mne 1 pilihan ati kita...SUKA, SAYANG, or CINTA...ataupn syok sndri..huhuhu...sama2 pk n renung2kan..huhuhu.
juz want to share * tiada kaitan ngn spe2*

thanks coz reading...
muaaahhhh ^_*

here my story ^_^

Saturday, November 05, 2011

sakit ati !!!

assalamualaikum...
have a nice day to all..

mood : tbe2 ase skit ati y teramat sgt100x !!! (amik kau kuasa 100 aku bg) eeeeee pd spe aku mampu luahkn sume ni...
da tlalu lme sgt aku pendam...
npe sume ni blaku kt aku..why ???????

esok kite sbgai umat islam sma2 menyambut hari raya aidiladha..
orang korban binatang xkn aku korban perasaan kot..
xsgp den...arrrhhhh (nk menjerit blh x)

fb membuatkn aku skit ati...KENAPA aku ase jelous...KENAPA aku ase nk mrh...KENAPA ati ase nk nangis..KENAPA wt aku ase down sgt3...KENAPA sume ni blaku kt aku...KENAPA aku xblh kecapi kebahagiaan mcm owg laen...KENAPA Ya Allah..
aku xtau bile sume ni akan terjawab...
sume ni disbbkan 'DIA'
spe 'DIA' 2 biarlah hye ati aku je y tau spe owg 2..


dah hmpir setahun aku pendam perasaan ni...
but now, aku hnye mampu luahkn dlm entry ni jelaaa...
aku xtau smpai bila aku mampu btahan..
aku tau xsume kite impikan mjd kenyataan tp npe aku xmampu miliki impian 2..myb aku tlalu ykin y aku mampu miliki nya smpai aku lpe kebahagiaan bkn nye milik aku sowang sje...owg laen pn mampu kecapi sume 2..^_^

aku akui mmg 'DIA' tsgtlahh baek...lyn aku sgt baek..
myb selama ni 'DIA' agp aku sbg adik je..
aku je lbh2...(cehhhh syok sndri sgt kn skg padam muke aku)


stop dreaming la wahai anis oiii...
ko bkn spe2 pn bg 'DIA' so jgn nk berangan lbh da...
from now, STOP IT !!!!


here my story ^_^

Thursday, November 03, 2011

singgah lalu jap..

assalamualaikum sume...
have a nice day...

hey, hey, hey aku xpcya cinta...aku xpcaya C.I.N.T.A ! lalalala...tbe2 tkeluar lagu liyana jasmay plak...ni bkn nk cte sal cinta ea...huhuhu...opsss sblm 2 jwb salam dlu..ok thanks ^__^

ermmm setelah sekian lama x menjenguk kt blog aku ni...xd msa la nk update, agpn no idea...kekeringan idea...(konon2nye la)
besides that, agk bz la..bkn agk je tp mmg sgt3 bz lohhh...ni bkn maen2 ni btl2 taw...hehehe...tension, serabot, bengang, n mslh 2 mslh ni..mcm2 ag la y aku ase...huhhh sba jela..dgaan as a student..
sjak nk catch up for final exam ni...risau y teramat sgt...wish me gud luck k...chayok2 !




p/s : renungan bersama...
hidup tak slalu nya indah...x smua impian dpt kita capai...x smua keniginan dpt dipenuhi...
sekurang2nya kita harus bsyukur ngan apa y kita miliki ^__^


opssss...tbe2 melalut sal bnde laen...hihihi...
advice tuk dri sndri jugak..
kdg2 manusia xpnh puas ngn apa y dimiliki...
so pndai2 la pk sndiri..huhuhu

oklahhh smpai cni dlu la...da next entry...wait ok..
PEACE !!!!



thank coz reading....
muahhhhhhh...:D

here my story ^_^

Monday, July 25, 2011

ramadhan bulan keberkatan

assalamualaikumm.....
have a nice day to uolsss...

menghitung hari detik demi detik...hahaha...cecehhhh !!!
lalalalalalal~~~~
tp ni bkn nk cte sal teka lirik lagu k...
ngah bersemangat waja ni...

bukan ape beb bulan dpn, xkn xtau kot...ala snang cte mgu dpn kn...1 ogos 2011..bulan y ku nti2 kan...

insyaallah bulan dpn kita sebagai umat Islam akn sme2 menyambut bulan y penuh keberkatan lagi mulia ni...
da xlme da kan...x sba, xcited n teruja plak...hehehehe

setiap tahun kte sme2 menunaikan tjwb wajib sebagai umat Islam..
antara salah 1 rukun Islam iaitu berpuasa di bulan Ramadhan...

sme2 lah kita m'perbanyakkan lagi amalan mulia dan m'cari keredaan-Nya dan juga mendapat hidayah dan rahmat dari Yang Maha Esa..amin...



here my story ^_^

Saturday, July 02, 2011

layan jela...boring lohhh

asaalamualaikum...

nothing special pn arini...ermmm boring r gni...
jom lyn lagu sme2...heheheheh
nyanyian stacy, KISAH DONGENG.. 


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
♥ 

cmne best x???hope if someone feel in luv at me..opsss tbe2 plak..hahaha
itu klu r...but xmgkn la...aku ingin dicntai seadanya... trme kekurangn aku seadanya...nobody perfect...
rupe prs bkn jd ukuran...y pntg ati mau ikhls maa...coz 'ku sedar ku x seberapa' (lirik lagu lst)
hohohohoho

oklahhhh thanks coz reading...
adiosssss...peace...;D

here my story ^_^

Friday, July 01, 2011

♫•.•.•♫• happy befday to me..!!!.•♫•.•.•♫•

assalamualaikum.....

have a nice day to uollsss...^ - ^
2hb 7..tarikh y b'mkne sgt3 bg aku...agk2 npe ehh???
now i'm 21 years old...!!!whoaaa cm xcye je...da 21 tahun aku idup kt dunia ni...
ase da mkin tue plak..huhuhu..:))

perjalanan idup mst ditruskn..cayoik2...!!!
pndg kdpn bkn bererti xblh toleh ke blkg ag...
but jdkn kisah silam smada suka or duka, pahit or manis sbg pglmn idup spye khidupn lbh b'erti...:))
insyallah... mudh2an...
Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri.
Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik
berlandaskan kenyataan...;D

think  n remind about it..!!!!!
"kesilapan tdk akn m'jd kesilapan klu kita tdk belajar dri kesilapan..."

 
¸.•*¨*•??¦H¦A¦P¦P¦Y¦ (¯''•.¸** ¸.•''¯) ¦B¦I¦R¦T¦H¦D¦A¦Y¦??•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*¸.•*¨`* ? ?? •?? happy birthday to me, happy birthday to me,happy birthday to ME....happy birthday to me....!!!¸.•*¨`*??? •??¸.•*¨`*??? •??¸.•*¨`*??? •?? lalala...?•*¨*•.¸ Happy Birthday!! !!-----------------() ---- ()-- () ---()-----------------|.. ♪.•❤•.¸¸.•♪•.¸¸.•♫•.•.•♫•.¸¸ ¸ may allah bless me always..amin..
cam best je kek kt ats 2..but gimik je lbh 2..
untung nye lau ad someone y menghargai ari y bermakne ni...hohoho
opsss t'lbh sudah..ske ngt berangn nye.. anis..anis
♥ 

**1stly : thanks to allah coz giving me life to breathe for 21 years...alhmdulilah..;))
**2nd : thanks a lot to all my frend coz wish my befday n doa2 anda amatlah dihargai..insyaallah...
syg kowg sume..muahhhhhhhhh
**3thly : thanks for my frend ASMANITA BT ISMAIL a.k.a ALONG AS coz jd owg ptme y wish befday aku...sygg along...muahhhhhh...terharu aku lohhhh..

tp kn ase nothing spcial jerk arini...zero..zero...zero..!!!
why ea???
ckt pn x xcted, ckt pn xsdey, n most of all XHAPPY lgsg...
huhhhhh npe ni???

dah2 STOP..!!!jiwa kosong skg ni..
ckpla stkt ni dlu...

to be continue...^ - ^
adiosssss...

here my story ^_^

Thursday, June 16, 2011

❤ kiSah K.A.M.I bersama PART 2❤

assalamualaikum...

 haloo..haloooo....anis in da house...hehehe
okla aku nk continue blek kisah KAMI spnjg kehidupan aku at kolej 2...
suka duka liku2 khdpn aku kt c 2...since jan 2010...

##SEM 4##
❤❤❤ PINDAH LAGI ❤❤❤
naek sem4 je aku pndh uma ag..xstay at bukit dinding da..but stay at taman wijaya..
kli ni housemate aku seramai 5owg je..aku still stay wif my bff spe ag lau bkn aida...n 3 owg junior..ina, kema n tmsuk lerrr adk aku, ayu..


❤❤❤ TEAM PURPLE (SPP) ❤❤❤
sepakat + muafakat = mmg m'bawa berkat..heheheh...
2 la lmbg clour for class KAMI...
we r purple...sweet sgt like KAMI...hikhikhik...;D

 3 dara pingitan...sntiase bsma...
(dari kiri : nor, anis n aida
 purple gurlzz sempoi...

 class KAMI juz ada 2 owg hero..n da same time bodyguard KAMI....hohoho


❤❤❤ CULTURE NITE 2010 ❤❤❤
KAMI dri group dance gurlz...hohoho...
tuk kali ke-2 n da last chance KAMI menyertai competition lagi...jgn jelous na..
 ala beb pasni xdpt da nk join pape activiti at kolej ni...yela da last sem kn..
so jgn bg chance rembat je sume activiti y ad...heheheh

hohoho...muke aku setelah di make over...
it's me again...!!!ayu x???heheheh
aku n aida..my BFF...joke je ase bunge ats kple 2...hikhikhik
3 pasangan serasi bersame...;D
 chomey2 belako...heheh...
(dri kiri : aida, fiza, ema, n dyla)
sempat ag b'gmbr sblm naek stage...hehehe


cool je KAMI atas stage!!! tarian lagu joget phg..


yahoooo KAMI juara beb...lalalalala

 nor n ima menang catwalk...congrate...;D
KAMI sgt2 hpy...


❤❤❤ MALAM PRAGRADUAN ❤❤❤
mlm y sgt b'mkne wt sume student semester 4...b'tmpt di rest house, bentong..
tema pakaian ialah tradisional...


aku n aida...ats bus ondaway g rest house..

(dri kiri : cik nisa, anis, aida, ema, ainy n fiza)

owg bg ucapan pndg dpn tp KAMI pndai camera...heheheh
thniah aida..!!!dpt anugerah pelajar terbaik bg kos SPP...anda mmg lyk...hehehe
aku tumpang gembira...;D

pelajar2 cemerlang b'gmbr b'sama pengarah...
 uolss mmg terbaekkkk...thniah..!!!
sblm mljis bersurai KAMI bgmbr dlu ngn cik ana...


 ❤❤❤ SALAM PERPISAHAN 4SPP ❤❤❤
before KAMI menamatkn pengajian at kolej 2, KAMI ingin meraikan ari y sgt b'mkne ni...
mlm perpisahn bsme lect class KAMI...spe ag lau bkn cik suzy..!!!miss u so much..!!!

 thanks cik suzy coz hadiahkn cake y sdp ni for we all...nyam2...

KAMI xkn lpekn kenangan KAMI b'sme2 selama hmpir 2thun...
tlalu byk suka duka, pahit manis KAMI bsme...
setiap pertemuan pasti ad perpisahan...
wlaupn dikte menangis tp KAMI redha...
KAMI always miss each other...4ever n ever..!!!
muahhhhhhhh

oklahhh 2 jela kisah KAMI y dpt aku share for uolssss....
thanks coz reading...
PEACE...!!!!!

here my story ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...